O Meni

Začetek – rojstvo 2010


Sem Urh K. in sem ljubiteljski fotkač. Svojo pot sem začel z zelo poceni digitalnim fotoaparatom (Nikon Coolpix P520), ki sem ga kupil preko spletne strani Bolha.com Sprva sem slikal le, kadar sem šel na dopust, če je imel kdo rojstni dan ali po potrebi kakšno fotko za na bolho.

Po parih letih je želja po fotografiji začela naraščati in sem sklenil, da moram narediti en korak naprej ter si kupil svoj prvi DSLR (Nikon d5200, 18-55, 55-300). Takoj sem bil navdušen nad “marcino”, ki je bila kar večja od prejšnjega, cel kup novih gumbov in seveda možnost menjavanja objektivov.

Kaj kmalu sem ugotovil, da nimam pojma o osnovah optike in kako deluje fotoaparat. Za nasvete mi je bil vedno na voljo stric google, ki je bil še posebno potrpežljiv nad mojimi trapastimi vprašanji. Po dolgem branju in prebiranju literature sem bil šokiran nad kompleksnostjo v trenutku, ko preklopiš iz Auto na M(anual). Svet se je odprl, možnosti so postale neomejene razen finančno stanje, ki me je vedno znova spravljalo na realna tla, a izkušnje in veselje nikoli.

Sedanjost – tu nekje 2017


Nekaj časa nazaj, a spet ne toliko, sem se ukvarjal z željo, da bi prešel na FX (full frame) sistem, saj mi je postal DX sistem malo premalo. Nabava FX (d750, 24-120) aparata je stekla nemoteno. Na srečo sem že prej razmišljal o varčevalnem računu in ga tudi imel vendar je bil njegov namen drugačen  in v trenutku, ko je bila možnost zapravljanja, sem jo pograbil. Ironično kajne?

Po vseh teh letih se je nabralo kar veliko fotk in sem razmišljal, da bi postavil nekakšen bolg, kjer bi lahko delil svoje slike, znanje in mogoče še koga navdušil nad fotografijo, pa naj bo od blizu, daleč ali nekje vmes.

Konec – penzjon


Plana še ni, let tud ne. Fotografije zagotovo nimam namena opustiti, čeprav se nikoli ne ve, kaj vse se lahko živemu človeku naredi. Želim vam le lepo prebiranje strani.

 

Moja fotka, moja zgodba, moja iskrenost do trenutka – Urh K.

 

 

 

Deli z drugimi